Web Toolbar by Wibiya

3 gånger bra och 3 gånger mindre bra

En liten kom-ihåg-lista till mig själv:

Jag måste bli bättre på:

Att ta tag i saker direkt. Jag är expert på att skjuta upp saker som måste göras. Till exempel städning, handling, läxor osv. en speciell sak som jag verkligen alltid skjuter upp är att diska. Jag brukar bara diska när i princip alla glas är smutsiga. Ni kan ju gissa hur vidrigt det är att stå där med gammal disk. Det luktar snusk! Och pluggandet är ju bara idiotiskt att skjuta upp. Hela min gymnasietid har jag haft mer än sju rester som måste bli klara innan jag får ta sommarlov. Inte värt. Så från och med nu: Ta tag i allt direkt, inte skjuta upp!

Börja ta hand om mig själv. Jag måste börja tänka på vad jag äter och att jag ska äta. Det händer ganska ofta att jag inte orkar laga middag utan äter en skål med jordgubbskräm och mjölk istället. Och hur bra är det i det långa loppet? Svindåligt. En annan sak som jag slarvar med är sömnen. Jag är kvällsmänniska så jag har inga problem att gå och lägga mig vid två på vardagar, problemet är att det är omöjligt att ta sig upp morgonen efter. Och vad händer om man inte kommer upp? Jo, man kommer sent till skolan! Och vad händer då? Man får rester och en himla massa frånvaro. Sämst. Måste göras: Gå och lägga mig tidigare. Och träna.

Bli bättre på att komma i tid. Jag är alltid några minuter sen. Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är, hur mycket tid jag har på mig eller vad jag ska göra. Jag får nästan alltis springa till bussen, skicka "förlåt för att jag är sen" sms till mina friendz osv. Blir så arg på mig själv. Fast jag har faktiskt börjat lära mig att komma i tid till skolan, mycket märkligt med tanke på punkten ovan och att jag inte har några sovmornar. Men ska jag träffa någon senare på dagen, till exempel träffa lite skönt folk för en krogenrunda så är jag alltid, alltid sen. Lösning: Hur svårt ska det vara? Bara att komma i tid!

För att jag inte ska gräva ner mig och bli ledsen så måste jag skriva lite av det som jag är bra på också. Och så måste jag öva på att beröma mig själv. Varför är det så svårt? Jag är i alla fall bra på:

Fota, köra båt och... Äta!
Postat av: anna

det låter som saker jag också måste ta tag i, haha! alltid samma grejer liksom.. :)

2011-08-31 @ 14:50:30
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Sophie - bloggare i värmland

vsg :)



allt bra?

2011-09-01 @ 10:27:50
URL: http://sophielarssoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0